Home » Дистанционно обучение в електронна среда

юни 2021
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Дистанционно обучение в електронна среда

ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ В ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – СЕЛО ПЕЛИШАТ

Скъпи ученици, родители и учители,

Във връзка със създадената ситуация и заповед на министъра на здравеопазването в ОУ „Христо Ботев“ – село Пелишат се въвежда дистанционна форма на обучение в електронна среда от 16.03.2020 г. до 27.03.2020г. /вкл./

Препоръчвам на всички ученици и техните родители да се свържат с класните ръководители за доуточняващи въпроси!

Колеги, необходимата информация е изпратена във фейсбук групата на учителите „Аз уча по време на грипна ваканция“.

Убедена съм в отговорността на всички вас! Успех!

Електронни платформи: https://ucha.se/?fbclid=IwAR0TUx5_0qIweGk1YsqINDunc-

cciBnUevJexRRjvmHNSP0ll0g_7ofcUGU

http://www.e-prosveta.bg/

https://klett.bg/свободен-достъп-до-електронните-ресурси-на…

https://www.mon.bg/bg/100428 ;

https://edubg2020.wixsite.com/edubg/elektronni-obrazovatelni-resursi

Дистанционно обучение в начален етап

  1. Използване на социалните мрежи Facebook, Skype, Messenger за комуникация и за изпращане на учебни материали, работни листове и задачи за самостоятелна и за домашна работа. Връзката ще става чрез родителите на учениците, които имат достъп до интернет с профили и имейли. Там ще се качват линкове към уроци и упражнения от различните платформи „Уча се“,“Просвета“, „Клет“ и др.

Работата с устроство следва да е под надзор на родител и цялата комуникация между учител и ученик следва да е чрез родителя.

Други възможности – гледане на уроци по телевизия БНТ2 и БНТ4 и контрол за изпълнение на домашните от преподаващия учител

Дистанционно обучение в прогимназиален етап

  1. Създаване на затворени групи във Facebook по учебни предмети от учителите за споделяне на разработени учебни материали, задачи, тестове и др. форми. Възможност за задаване на въпроси от учениците и даване на отговори от учителите чрез групов чат. Обратна връзка за изпълнените задачи чрез изпращане на снимка от екрана „скрийншот“.
  2. Работа с електронния дневник Shkolo.bg в раздел „Учебно съдържание“ учителите качват материали. Учениците отварят, четат, правят си план, задават въпроси на учителите по имейл/месинджър, решават тестове, получават групови или индивидуални задачи.
  3. Използване на онлайн и офлайн електронни учебници на съответните издателства: „Просвета“, „Клет“ и др. и образователни ресурси.
  4. Кореспонденция чрез електронна поща за консултации и работа по проекти.

Дистанционно обучение за деца и ученици, които нямат интернет свързаност в начален и прогимназиален етап

  1. Подготвяне и размножаване на учебни материали на хартиен носител – текстове, теоретична информация, работни листове, задачи, тестове и др. за самостоятелна работа, които се предават на родителите чрез образователния медиатор, помощник-възпитателя, портиера и учителя на група ЦДО, начален етап.
  2. Провеждане на ежедневна комуникация по телефона с родителите на децата и учениците за даване на указания какво да работят, откъде да четат и контрол на изпълнението. Консултиране. Обратна връзка –  връщане на попълнените форми на хартиен носител при ежедневния обход на училищния екип.